Без дозволу бити по Росії, але з закликом до світу: Байден зробив заяву про Україну в ООН

Байден зробив важливу заяву про Україну під час виступу в ООН / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Президент США Джо Байден зазначив, що Путіну в ході війни проти України не вдалось досягти його основної мети.

Президент США Джо Байден закликав інші країни не продовжувати підтримувати Україну у війні проти Росії для досягнення справедливого миру. Про це він сказав під час виступу на Генеральній асамблеї ООН.

«Я переконаний, що зараз ми перебуваємо на історичному перехресті. Наші рішення визначать майбутнє на десятиліття вперед. Ми рішуче стримуємо агресію... Ми всі поважаємо статут ООН. Коли Росія вторглася в Україну, ми могли не реагувати, висловити протест і занепокоєння. Але я та віцепрезидента Гарріс активно почали діяти. мобілізувати допомогу. Понад 50 країн об'єдналися і що найважливіше – український народ піднявся», – сказав Байден.

Президент США заявив, що основна мета Путіна — знищити Україну — зазнала невдачі. Він підкреслив, що зараз світ має вирішити, чи продовжувати підтримку України в її боротьбі за свободу, або ж допустити її руйнування.

"Не можна втомлюватися, відвертати погляд, потрібно підтримувати Україну до того, як вона отримає справедливий і тривалий мир», – додав він.

Водночас президент США публічно не висловився щодо можливості України завдавати ударів по території Росії із застосуванням західного далекобійного озброєння.

Новина доповнюється...

Новини заразКонтакти