Байден призначить нового посла США в Україні - Волкер

Курт Волкер / УНІАН

Курт Волкер припустив, що на посаду посла в Києві може бути призначений кваліфікований кар'єрний співробітник дипломатичної служби.

Адміністрація обраного президента США Джо Байдена може призначити нового посла в Україні замість генерала Кіта Дейтона, який частково пройшов процедуру затвердження в американському Сенаті.

Про це повідомив у вівторок колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає Укрінформ.

"Я припускаю - підкреслюю, це моє припущення - що адміністрація Байдена призначить когось нового на посаду посла в Україні після того, як зайде в офіс у січні», - сказав Волкер.

За його словами, цей процес може зайняти кілька місяців. Волкер припускає, що на посаду посла в Києві може бути призначений кваліфікований кар'єрний співробітник дипломатичної служби.

Крім того, він повідомив, що в новій адміністрації, найімовірніше, не буде посади спецпредставника США з питань України, яку тривалий час обіймав сам Волкер. Ці обов'язки, за його словами, можуть бути покладені на одного з високопоставлених чиновників адміністрації Байдена. Волкер пояснив, що така схема була актуальною в Адміністрації президента Барака Обами, коли український напрямок в Держдепартаменті фактично вела помічниця держсекретаря Вікторія Нуланд.

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти