Алієв оцінив діяльність США і Франції щодо вирішення конфлікту у Карабасі

Азербайджан позитивно оцінює позицію Мінської групи ОБСЄ щодо врегулювання конфлікту у Карабасі - Алієв / president.az

За словами Алієва, можливо, існували причини, через які США і Франція із запізненням відреагували на домовленості щодо Карабаху.

Азербайджан вітає реакцію Мінської групи ОБСЄ, до складу якої входять США і Франція, щодо врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі на угоду від 9 листопада. Однак у Баку очікували на більш оперативної відповіді з боку Вашингтона і Парижа.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв під час перемовин щодо питання вирішення нагірно-карабахського конфлікту з російською делегацією на чолі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє інформагентство Інтерфакс-Азербайджан.

За його словами, незважаючи на той факт, що представники Мінської групи ОБСЄ не працювали над заявою Азербайджану, Вірменії та Росії щодо Нагірного Карабаху, у Баку позитивно оцінюють реакцію США і Франції.

"Звичайно, ми справедливо очікували від них більш оперативної відповіді. Однак, схоже, були певні фактори, які не дозволяли їм підготувати свої позиції. Але, як то кажуть, краще пізно, ніж ніколи", - сказав Алієв.Читати такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

Також він додав, що позитивна оцінка Вашингтона і Парижа заяви Єревана, Баку і Москви ефективно позначиться на вирішенні конфлікту.

"Я знаю, що у Москві проходила зустріч представників Мінської групи ОБСЄ. Я вважаю, що їх позитивний підхід до цієї заяви також зіграє важливу роль у зміцненні заходів безпеки і встановленні міцного миру", - підкреслив Ільхам Алієв.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти