Зеленський затвердив Стратегію зовнішньополітичної діяльності України: в чому суть документа

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про стратегію зовнішньополітичної діяльності України / УНІАН

Документ визначає шість пріоритетних напрямків зовнішньої політики та спрямований на захист і просування інтересів нашої держави у світі.

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про стратегію зовнішньополітичної діяльності України.

Відповідний указ був підписаний 26 серпня і разом з рішенням РНБО і текстом стратегії був оприлюднений на сайті глави держави.

Указ набирає чинності з дня його опублікування. Контроль за виконанням рішення РНБО покладається на секретаря Ради нацбезпеки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що в документі чітко визначено мету зовнішньої політики, а саме - утвердження України у світі як сильної та авторитетної європейської країни.

"Вперше за тридцять років незалежності Україна отримала системний стратегічний документ із зовнішньої політики. Стратегія свідчить, що ми будуємо ефективну довгострокову політику захисту національних інтересів України. Ми працюємо над утвердженням України як активного учасника міжнародної політики, творця власної та регіональної безпеки завдяки новим альянсам, країни нових економічних можливостей", - заявив глава МЗС.

У чому суть документа

Нагадаємо, 30 липня 2021 року РНБО затвердила стратегію зовнішньоекономічної діяльності України.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти