Луцькому терористові телефонували підставні журналісти

Луцькому терористові телефонували підставні журналісти / кадр з відео

Заступник очільника Офісу президента розповів подробиці спілкування з луцьким терористом.

Журналісти, які у вівторок, 21 липня телефонували луцькому терористові Максиму Кривошу, який тримав заручників у автобусі, були підставними.

Про це в інтерв'ю виданню "Новое время" заявив заступник очільника Офісу президента Кирило Тимошенко, який був присутній на місці події.

"Я був присутній на всіх розмовах нашого перемовника з ним. Плюс ми робили різні маневри, а-ля, йому телефонують журналісти для того, щоб його розговорити. Але насправді це були не журналісти. Намагалися до нього привести "журналістів", як він і вимагав. Але сам терорист потім відмовився від цього, коли йому запропонували. Хоча СБУ відпрацьовували цю історію, хотіли таким чином провести штурм", - розповів Тимошенко.

Читати такожТеракт у Луцьку: заручники звільнені, злочинець затриманийНагадаємо, уранці у вівторок, 21 липня 2020 року в Луцьку озброєний чоловік захопив автобус з пасажирами.

Через деякий час він висунув вимоги. Чоловік (швидко стало відомого, що його звати Максим Кривош) хотів, щоб міністри і олігархи України, включаючи Коломойського, Ахметова, Авакова, Порошенка, Пінчука та інших, а також очільники СБУ, судів, церков виклали в YouTube відео, де визнають себе "терористами в законі".

Пізніше в Мережі з'явилося відео президента Володимира Зеленського, який виконав вимогу терориста, закликавши дивитися фільм "Земляне" 2005 року. Після того, як правоохоронці затримали Кривоша, відео було видалене.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти