Під Києвом журналістам-розслідувачам спалили авто: жорстка реакція Зеленського

Невідомі спалили авто програми Схеми / Фейсбук М.Ткача

Президент сподівається на максимально швидке розслідування підпалу автомобіля.

У ніч на понеділок, 17 серпня, у Броварах Київської області невідомі спалили біля будинку водія автомобіль знімальної групи програми Схеми.

За словами журналіста програми Михайла Ткача, останній матеріал, який вони знімали за допомогою цього автомобіля, - «Королі доріг», про перших осіб держави, які порушують ПДР.

Президент України Володимир Зеленський сподівається на максимально швидке розслідування підпалу автомобіля програми Схеми і притягнення до відповідальності зловмисників.

Про це він написав у Facebook .

«У грудні 2014 го неподалік від палацу Україна невідомі спалили моє авто. Поліції знадобилося два місяці, щоб знайти і затримати злочинців», - заявив він.

Зеленський висловив надію, що правоохоронні органи максимально швидко знайдуть і притягнуть до відповідальності зловмисників, які підпалили авто програми Схеми.

«Як президент України я завжди буду захищати права кожного громадянина, незалежно від його особистого ставлення до мене. Переконаний, що свобода слова - фундамент будь-якої демократичної країни», - підкреслив він.

/ Фейсбук М.Ткача

Президент підкреслив, що журналістська діяльність ніколи не може бути підставою для переслідування.

"І на останок. Моя творча діяльність завжди була пов'язана з досить гострою критикою чинної на той час влади. Неодноразово це створювало нашому колективу проблеми. Від неофіційних натяків «хлопці, ви дожартувалися» - до прослушки, стеження, реальних перешкод і заборон в проведенні концертів або зйомок», - повідомив він.

За словами Зеленського, він пройшов все це, і знає, як це, і ніколи не допустить, щоб при його президентстві будь-яка критика влади спричиняла переслідування або залякування.

Подія з підпалом автомобіля працівників ЗМІ кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України в Facebook.

/ Фейсбук М.Ткача

«Поліція Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ. Подія кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна. Призначено експертизи», - йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.

У поліції зазначили, що зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення камер відеоспостереження і причин загоряння автомобіля.

Нагадаємо, раніше журналіст програми Схеми Михайло Ткач знайшов у себе вдома підслуховуючий пристрій.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти