"Дай вистрілю": Парасюк розповів, як на Майдані стріляв у міліціонерів

Володимир Парасюк / Главред

Зброя, з якої велася стрілянина по міліціонерам, передавалася кільком людям.

Колишній народний депутат, один із сотників Майдану Володимир Парасюк розповів про те, як під час Революції гідності вів вогонь по правоохоронцям.

За його словами, він брав участь у перестрілці з міліціонерами 20 лютого 2014 року. При цьому він уточнив, що вів вогонь у відповідь на обстріл з боку правоохоронців.

"Коли 20-го числа почали просто розстрілювати людей, що вже треба було відповідати на цей розстріл... Люди взяли відповідальність. Багатьох хлопців, які там зі мною були, вже в живих немає, тому що вони загинули в АТО. Яка агентура? Які спецоперації? По нас стріляють, а ми що, повинні прапорами махати? Ну так не буває", - підкреслив екс-нардеп в інтерв'ю Дмитру Гордону.

При цьому, за його словами, зброя, з якої велася стрілянина у відповідь по міліціонерам, передавалося кільком людям.

“Тому що була така домовленість: "Хлопці, якщо ми несемо відповідальність, то всі разом. Я кажу це вперше: я своїми очима бачив, як брали зброю: "Дай я вистрілю, щоб, якщо нас за це карати, нас були сотні", - зазначив Парасюк.

Він також пояснив, чому уникнув кримінального переслідування в часи президентства Петра Порошенка.

"Знаєте, чому Порошенко мене не посадив просто за Майдан? Бо вони ж теж розглядали версію, що я там вбивця, який ходив з автоматом і розстрілював всіх направо і наліво. Тому що - а куди це вставити? Ну добре, він там перемагав на Майдані. А тоді хто ти такий, Порошенко? Ось чувак там стріляв, а ти хто такий? Так, значить, Майдан не переміг завдяки тобі, а завдяки цим хлопцям, які не побоялися піти на якісь такі заходи, за які можуть понести певну відповідальність?" - додав Парасюк.

Читати також"Для когось революція": Утікач Янукович сплив у роковини розстрілів на Майдані

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали і вручили підозру учаснику Революції гідності Бубенчику. Йому висували підозру у двох вбивствах і одному замаху на вбивство "беркутівців".

Пізніше Бубенчику оголосили про зміну підозри і офіційно зняли підозру у вбивстві правоохоронців.

Новини заразКонтакти