Військовий експерт оцінив, чи піде Путін війною на Україну

Якщо російський солдат переступить кордон Криму і увійде на територію України, то це буде вважатися офіційною війною / РБК-Україна

Олег Жданов вважає, що Москва може собі дозволити лише збільшення кількості обстрілів.

Росія не ризикне відкрито напасти на Україну, інакше Кремль зруйнує всю ту політичну базу, яку він збудував за останні шість років. Крім того на даний момент РФ не в змозі вести велику військову кампанію.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов під час чату на сайті Главред.

За його словами, будь-які розмови про ескалацію або якісь масштабні бої – це «лякалки і популізм».

"Москва може собі дозволити лише збільшення кількості обстрілів з метою нанесення Україні втрат (...) тому що кожна наша втрата на фронті – це мінус від рейтингу Зеленського, розхитування внутрішньої ситуації в Україні, створення соціальної напруги, закипання котла з вигуками "Де ж мир? Ти ж обіцяв!». Тож, це спосіб політичного тиску на політичне керівництво України через війну», - зазначив Жданов.

Якщо ж наступальні операції почнуться з боку самопроголошених "ЛНР" і "ДНР", то всі будуть прекрасно розуміти, хто там воює, хто дає зброю і боєприпаси.

«На сьогоднішній день ми закріпили, що Росія у фінансовому і військовому плані підтримує «Л/ДНР». Відповідно, буде очевидно: Росія винна в конфронтації. А тоді всі зусилля РФ будуть марні, і Україна отримає підставу сказати, що, раз Росія не виконує свої зобов'язання, ми викидаємо «Мінськ» і приступаємо до роботи нової платформи. Москва ніколи не піде на те, щоби зламати все, що вона вибудувала тут за шість з гаком років», - додав експерт.

Що стосується Криму, то, якщо російський солдат переступить кордон і увійде на територію України, то на міжнародному рівні це вважатиметься офіційною війною.

"Тоді вся схема, яку вибудовувала Росія, летить в тартарари, а РФ визнається агресором. І тоді – санкції, ООН, міжнародний осудтощо. Тож, коли починаються розмови про те, що завтра Росія нападе або піде в наступ, це все дурниці», - резюмував експерт.

Читати такожВійськовий експерт назвав таємну мету плану Кравчука щодо Донбасу

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти