Візит Дуди до України: Зеленський просить відновити поховання УПА

Зеленський і Дуда зустрінуться в Києві / president.gov.ua

Польський лідер вважає, що дане питання вийде вирішити в рамках зустрічі.

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з польським колегою Анджеєм Дудою, під час якого обговорили майбутній візит до Києва, а також відновлення могилу воїнів Української повстанської армії біля села Верхрати.

Як повідомляє офіційний сайт офісу президента, Зеленський торкнувся питання внесення могили воїнів УПА на горі монастир до польського реєстру військових поховань.

Дуда відповів, що питання потрібно обговорити до зустрічі президентів у жовтні 2020 року.

Як інформує Укрінформ, Дуда планує в жовтні приїхати з візитом до Києва. Про це в кулуарах економічного форуму в польському Карпачі повідомив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау.

Читати такожДругий президентський термін Дуди: до чого готуватися Україні"Нещодавно з моїм українським колегою ми провели хорошу бесіду. Ми обговорили дуже багато справ, зокрема, запланований візит президента Дуди в наступному місяці до Києва", - повідомив Рау.

Як відомо, на горі монастир біля села Верхрати знаходиться могила воїнів УПА, які загинули в бою з НКВС 2-3 березня 1945 року. 21 січня 2020 року виявилося, що невідомі вандали розбили плиту на відомому похованні.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти