В Слузі народу пояснили, чому через Авакова Рада відкинула програму Шмигаля

Відставка Авакова, як і раніше залишається актуальною темою / УНІАН

Парламентарії від Слуги народу відмовилися підстрахувати Авакова від можливої відставки.

Парламентарії від пропрезидентської фракції Слуга народу відмовилися підтримати програму Кабміну під керівництвом Дениса Шмигаля з причини відсутності бажання надавати імунітет главі МВС Арсену Авакову.

Таку позицію озвучила голова фракції СН Євгенія Кравчук в коментарі Громадське радіо.

Як стверджує лідер фракції Зеленського, народні депутати висловили відповідні думку під час відеонаради, в якому також взяв участь і сам глава держави.

"Дійшли до того, що те, що стосується пана Авакова, повинно бути думкою кількох або кількох десятків депутатів, тому що якщо хочемо звільнити міністра, то логічно у фракції знайти хоча б дві третини голосів і щоб депутати висловили недовіру такому міністру, незалежно від його прізвища", - підкреслила Кравчук.

Нагадаємо, у зв'язку з низкою останніх скандалів, серед яких зґвалтування поліцейськими дівчини у Кагарлику і перестрілка у Броварах, депутати від фракції Голос ініціювали в Раді збір підписів про відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Документ про звільнення міністра внесений до порядку денного наступної пленарної сесії Ради.

Раніше можливість відставки Авакова прокоментував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти