Прем'єр Шмигаль розповів, чому Аваков не заслуговує відставки

Шмигаль розповів, чому Аваков не заслуговує відставки / УНІАН

Керівник Кабміну дав коментар з приводу широко обговорюваного останнім часом відходу з поста очільника МВС.

Український прем'єр Денис Шмигаль розповів про те, що не бачить підстав для того, щоб обговорювати ймовірну відставку керівника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомляє портал НВ з посиланням на інтерв'ю Шмигаля.

Як розповів прем'єр-міністр, Аваков на цей час вкрай ефективно управляє правоохоронною системою.

"Він ефективно керує великою правоохоронною системою. Вона сьогодні краще, ніж була п'ять років тому. На цю мить у мене немає підстав говорити про звільнення або відставку міністра внутрішніх справ", ‒ вважає Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, в українському суспільстві періодично трапляються певні резонансні сплески, які обурюють або лякають українців, але, як правило, люди не помічають щоденну роботу МВС в цілому.

"А це величезна армія ‒ понад 300 000 осіб. Ними потрібно керувати, координувати їх. З цієї величезної армії 99% ‒ люди, які ризикують своїм життям і здоров'ям заради нашої безпеки. Трапляються, звичайно, і ті, хто використовує форму, повноваження і зброю для злочинного умислу. Вони повинні відчувати невідворотність покарання", ‒ підсумував він.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль заявляв про те, що в Україні коронавірусний карантин будуть продовжувати до тих пір, поки не лікарі не підберуть робочий протокол лікування або не з'явиться вакцина від Covid-19.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти