В Україні нові бунти: де перекривають траси через зростання тарифів

Протестувальники перекрили трасу на Буковині / cv.npu.gov.ua

Протестувальники перекривають траси на знак протесту.

У суботу, 30 січня, у селах Дубівки та Берегомет Кіцманського району Чернівецької області, незадоволені високими тарифами люди на кілька годин перекривали трасу національного значення Н-10.

Як передає прес-служба Патрульної поліції Чернівецької області, місцеві жителі безперервно ходили по пішохідних переходах, виключаючи своїми діями проїзд автомобілів.

Водночас у Берегометі місцеві влаштували акцію протесту проти зростання комунальних тарифів біля сільської ради.

/ cv.npu.gov.ua

У Дубівцях аналогічний захід відбувся недалеко від автозаправної станції.

/ cv.npu.gov.ua

У свою чергу жителі кількох населених пунктів Полтавської області вже майже місяць влаштовують акції проти високих тарифів.

В Лубнах Полтавської області місцеві жителі в суботу, 30 січня, вийшли на " тарифну варту", передає екс-нардеп Ігор Мосійчук.

/ t.me/mosiychuk72

"Жителі Лубен до яких приєдналися жителі Оржиці, Миргорода, гребінок, Хорол ... вийшли і перекрили трасу Київ-Харків на знак протесту проти грабіжницьких тарифів на газ і його транспортування", - написав він.

/ t.me/mosiychuk72

Вони вимагають прийняти закони, які призведуть до здешевлення газу і ціни на його транспортування, а також скасування ліцензії Лубнигазу.

/ t.me/mosiychuk72

Крім того, в Одесі група городян протестувала проти підвищення тарифів на Думській площі біля будівлі мерії, передає Оdessa-life.

Акція, яку підтримала організація "Об'єднана сила малого та середнього бізнесу", пройшла у вигляді театрального дійства: спочатку площу усипали подарунковими купюрами, пізніше туди прийшла група людей. Учасники акції поєднали символічними ланцюгами "гілки влади" і збиток, який вони завдають країні: "невиконання обіцянок", "корупцію", "знущання над народом".

/ odessa-life.od.ua

Українську владу символізували троє чоловіків у чорних накидках. Вони тримали на ланцюгах жінок у блакитних плащах - "народ України" та "малий бізнес". А потім ще одна жінка, що представляє "волю українського народу" порвала ці ланцюги. «Кайдани " були демонстративно кинуті на Думській площі. Після цього "президенту" урочисто передали Конституцію.

Як розповів один з організаторів акції, бізнесмен Роман Перун, вимоги про зниження тарифів в обладміністрацію і мерію передавали тиждень тому.

"Мова вже не йде про тарифи, мова йде про нормальне життя. Якщо у тебе після плати за комуналку залишається 500 або 1000 гривень – це вже не життя», – зазначив бізнесмен.

Також під час заходу виступаючі говорили про порушення конституційних прав громадян і закликали народ «повалити неправильні рішення».

Нагадаємо, раніше в багатьох містах України відбулися масові акції протесту через зростання тарифів на ЖКГ. Протестуючий перекривали автомобільні траси.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти