В Україні почали продавати новорічні ялинки: у скільки обійдеться живе дерево

В Україні почали продавати новорічні ялинки / УНІАН

Купити ялинку в Києві можна буде з 15-го грудня - саме тоді почнуть працювати спеціальні базари. Але в деяких містах вже почали торгувати ялинками.

В Україні на початку грудня почали продавати новорічні ялинки. Вже відомо, що за 1 метр ялинки на Новий рік 2022 українцям доведеться викласти від 100 до 200 гривень.

Зокрема, купити ялинку вже можна в Полтаві. Як повідомили в Telegram- каналі "ТРУХА Полтава", роздрібна ціна за ялинку становить:

Зверніть увагу: ялинки повинні обов'язково маркуватися пластиковою биркою зі штрих-кодом.

Купити ялинку в Києві можна буде з 15-го грудня - саме тоді почнуть працювати спеціальні базари. Як пише "Вечірній Київ", в місті відкриється 187 локацій з продажу ялинок.

"Ці точки є легальними і затвердженими мерією, а кожна ялинка матиме відповідний чіп. Всі інші локації вважатимуться несанкціонованими і підпадати про закон про ліквідацію стихійної торгівлі", - розповіла начальниця відділу продовольчих ресурсів Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Олена Новицька.

Попередня ціна святкового дерева в Києві:

Крім того, Чугуєво-Бабчанське лісове господарство почало продаж ялинок у Харкові та області. Там ціна новорічного дерева коливається від 100 до 600 гривень.

Як пишуть на сайті лісгоспу, вартість новорічного дерева залежить від того, де воно купується - на ялинковому базарі або на території розплідника.

Раніше йшлося про те, що в Києві встановлять унікальну ялинку до Нового року 2022. Як кажуть організатори, такого ще ніколи не було. Тематика новорічного свята у столиці - народження Ісуса. На Софійській площі встановлять ялинку, вертепи та панно з 38 героями святого Сімейства. Однак сцени і концерту на площі не буде. Відкриють ялинку традиційно 19 грудня о 17:00.

Вам може бути цікаво:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти