В УДО пояснили, чому не завадили радикалам громити Офіс президента

Радикали розгромили фасад Офісу президента / УНІАН

Правоохоронці проведуть слідчі оперативні дії щодо подій біля ОП, підкреслив Сергій Рудь.

У суботу ввечері, 20 березня, в ході акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офісу президента були допущені акти вандалізму, провокацій та хуліганства, заявив начальник Управління державної охорони Сергій Рудь.

У відеокоментарі, переданому Укрінформу, він нагадав, що станом на вечір суботи, 20 березня, офіційно був затриманий один чоловік, який, за його даними, бив вікна на центральному під'їзді будівлі ОП, і додав, що про інші питання по суботньому інциденту слід звертатися в поліцію.

"Оцінка буде окремо дана цим подіям. Всі матеріали - фото, Відео, інформація УДО буде надана правоохоронним органам для того, щоб проводилися слідчі оперативні дії і, я вважаю, винні були покарані", - зазначив Рудь.

За його словами, головною метою правоохоронних органів було не допустити провокацій, і ця мета була досягнута.

"Основною метою правоохоронних органів було не допустити провокацій. В принципі, я вважаю, що ця мета на вчорашній день була досягнута. Щодо демократії глави держави Володимира Зеленського, думаю, всі пам'ятають 20 травня 2019 року, коли Президент після інавгурації з Верховної Ради пішки через Банкову пройшов через ворота в офіс Президента і сказав ці ворота більше не закривати. Тому всі питання демократичності, в тому числі на вчорашній день, були показані", - зазначив він.

Рудь додав, що згідно з Конституцією, кожна людина має право на свою думку і висловлювання, цього ніхто не забороняє і люди можуть приходити на Банкову і демонструвати свою позицію.

Читати такожУ Авакова натякнули на руку Порошенка в організації погрому Офісу Зеленського

Заворушення біля Офісу президента:

Справа Стерненка:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти