У РНБО назвали три кроки примусу Росії до миру

Без виконання певного плану будь-які розмови про припинення війни з країною-агресором є марними / Фото штаб ООС

Йдеться про міжнародну підтримку, економічний розвиток нашої держави та посилення обороноздатності.

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що Україна може примусити Росію до миру на своїх умовах. Але для цього обов'язковим є виконання трьох обов'язкових кроків.

Про це Кривонос заявив в інтерв'ю 24 каналу.

"Про мир з РФ ми можемо домовитися, коли буде цілий комплекс, проведений з керівництвом держави і з нашим народом, який поставить Росію перед фактом, що спроби розхитати ситуацію в країні ні до чого не приведуть", – вважає Кривонос.

За його словами, передусім варто зосередитися на нарощуванні співпраці з США, Великою Британією, Канадою, Японією та іншими країнами, які дозволять ставити питання посилення санкцій проти Росії.

Другий крок - це чітка робота влади щодо підняття економіки. Третій крок - це посилення спроможності України з чинення опору.

"Коли росіяни будуть розуміти здібності ЗСУ і взагалі здібності сектора територіальної оборони як такі, то захід на нашу територію коштуватиме рубль, а вихід – 100 доларів. Чому? Тому що не проблема зараз росіянам намагатися окупувати територію", – пояснив Кривонос.

"Вони чітко розуміють, що контроль над такою великою територією вимагає утримання величезної кількості збройних сил РФ, міжнародний опір буде зашкалювати, і вони розуміють, що в разі правильної організації територіальної оборони не зможуть цього зробити. Тому територіальна оборона прибере бажання у росіян лізти сюди як практично, так і теоретично", – додав він.

Кривонос додав, що без виконання цього плану будь-які розмови про припинення війни з країною-агресором є марними.

Нагадаємо:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти