У Слузі народу анонсували санкційний удар РНБО по режиму Лукашенка

Ірина Верещук назвала теми засідання РНБО / УНІАН

Ірина Верещук назвала теми п'ятничного засідання РНБО.

Рада нацбезпеки і оборони України на своєму засіданні в п'ятницю, 4 червня, розгляне питання запровадження санкцій проти режиму Олександра Лукашенка.

Як підкреслила в ефірі телеканалу Україна 24 народний депутат з фракції Слуга народу Ірина Верещук, це питання вже обговорено народними обранцями.

Нардеп уточнила, що РНБО також розгляне питання про інтеграцію України в НАТО.

«У нас є Національний план дій. Дуже сподіваюся, що буде введено рішення РНБО указом президента, де будуть визначені і відповідальні, і дедлайни. Тобто ми будемо рухатися більш структуровано, алгоритм буде більш відомий і зрозумілий", - заявила "слуга народу".

Крім того, за її словами, планується розглянути питання, що стосується земельних відносин.

«У нас стартує ринок землі з 1 липня поточного року, нам дуже важливо розуміти, що відбувається в цій сфері. І, звичайно, сподіваюся на розгляд питань безпеки щодо Криму і Донбасу», - додала Верещук.

Читати також"Захоплення" борту Ryanair: Рада висунула жорстку вимогу режиму Лукашенка

Раніше перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила про те, що Україна запровадить санкції у разі, якщо Білорусь відкриє авіасполучення із захопленим РФ Кримом. Вона також пригрозила Олександру Лукашенку Гаазьким трибуналом за виправдання захоплення Криму РФ.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти