У СБУ пояснили ситуацію з відключенням опалення у Донецькій області

У СБУ пояснили ситуацію з відключенням опалення у Донецькій області

У зоні ООС на Донбасі були відключені 58 котелень.

Служба безпеки України почала досудове розслідування за мотивами інциденту з відключенням опалення у Донецькій області. Спецслужба назвала дії підприємства Донецькоблгаз диверсією. Власником Донецькоблгаз є громадянин України, який знаходиться на території Росії, повідомили у пресслужбі СБУ.

Слідство вважає, що посадові особи компанії Донецькоблгаз здійснили диверсію, внаслідок якої в зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі були відключені 58 котелень.

Згідно з даними СБУ, Донецькоблгазом володіють іноземні офшорні компанії. Їх контролює громадянин України, який зараз знаходиться на території Росії. При цьому підприємство є важливим об'єктом для держави.

"Наразі проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину і притягнення їх до відповідальності", - підкреслюється в повідомленні.Читати такожКабмін "заморозив" тарифи на опалення та гарячу воду

Додамо, засоби масової інформації пов'язують підприємство Донецькоблгаз з олігархом Сергієм Курченком, який з 2014 року проживає у Росії.

Ситуація з опаленням у Донецькій області

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти