В рамках "Большой стройки" Днепр получил новый Олимпийский дом для спортивных федераций

Основні будівельні роботи вже завершені, залишилися останні внутрішні роботи та благоустрій території.

У Дніпрі завершується будівництво Олімпійського будинку, який звели поряд з легкоатлетичним стадіоном та ареною для ігрових видів спорту. Будинок звели" з нуля " за програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це розказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Резніченко розповів, що у Олімпійському будинку будуть розміщені обласні федерації різних видів спорту. Наразі основні будівельні роботи вже завершені, залишились останні внутрішні роботи та благоустрій території.

Перший поверх будинку відведено під просторий вестибюль з гардеробною зоною, кімнату охорони, тренерські та роздягальні для команд, а також під конференц-зал на 162 місця. Згодом тут з’явиться спортивна виставка.

Другий поверх займають офісні кабінети для федерації футболу та Олімпійського комітету.

“Під одним дахом спортсмени і тренери зможуть проводити конференції та збори, планувати підготовку до змагань”, - сказав голова області.

Також проєкт передбачає окремий заїзд та автостоянку, пандуси й санвузол для людей з інвалідністю.

«Акцент у будівництві – на енергоефективності. Зробили вентильований фасад, спеціальну мембранну покрівлю – термін її експлуатації понад 50 років. Система опалення регульована – залежно від температури на вулиці буде змінюватись подача тепла. Економія енергії у будівлі максимальна», – розповів заступник директора підрядної організації Олексій Ятін.

Заступник керівника Офісу президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко заявив раніше про те, що почалося будівництво Південного автомобільного обходу навколо Дніпра і воно буде завершено до Дня незалежності.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти