У Раді з’явився законопроект про “економічне бронювання”: як працюватиме

Законопроєкт про "економічне бронювання" зареєстровано у Раді / колаж: Главред, фото: УНІАН

У законі закладено концепцію «економічного бронювання», яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів, каже Наталуха.

В Верховній Раді після пів року обговорень зареєстрували новий законопроєкт щодо «економічного бронювання» військовозобов'язаних (законопроєкт 11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки»). Про це повідомив нардеп, голова комітету Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха у Facebook.

“У законі ми заклали концепцію «економічного бронювання», яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів”, – повідомив Наталуха.

Він також розповів, як ця концепція буде працювати:

«Ці законопроекти — результати піврічної роботи величезної команди людей, яка невпинно 24/7 проводили консультації, моделювали різні сценарії та вели діалог, як з урядовцями, так і з бізнесом», - каже Дмитро Наталуха.

Він також підкреслив, що незабаром будуть подані два альтернативних законопроекти, що будуть включати:

«Так, це амбітний крок, але саме він здатен забезпечити безперервну та прогнозовану роботу наших підприємств. Роботу, яку вони роблять для перемоги України», - наголосив нардеп.

"Економічне бронювання" від мобілізації / Інфографіка: Главред

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні проводиться у зв'язку з російською агресією. Мобілізація у 2014-2015 рр. була частковою, тобто проводилася в окремих місцевостях держави, а також стосувалася певної частини національної економіки, Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, підприємств, установ і організацій. З 2022 року в Україні оголошена і проводиться загальна мобілізація.

Всього за період 2014-2015 рр. проведено шість хвиль відкритої часткової мобілізації, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, полковник СБУ Роман Костенко розкрив масштаби призову громадян до лав ЗСУ після ухвалення закону про мобілізацію.

Кабінет міністрів оновив затверджений у січні 2023 року постановою №76 порядок бронювання військовозобов'язаних співробітників, збільшивши максимальний термін такого бронювання з 6 до 12 міс.

Крім того, депутати ВР хочуть внести правки до закону, згідно з яким призовний вік у межах загальної військової мобілізації в Україні знижено з 27 до 25 років.

Читайте також:

Новини заразКонтакти