У Мінкульті відреагували на блокування "каналів Медведчука" на YouTube

Олександр Ткаченко відреагував на блокування 112, ZIK і NewsOne на Youtube / УНІАН

ZIK, 112 Україна і NewsOne не є ЗМІ. Дані телеканали - це частина пропагандистської війни Росії проти України, заявив Ткаченко.

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що блокування на відеохостингу Youtube підсанкційних телеканалів ZIK, 112 Україна і NewsOne є важливим кроком до визнання світовою спільнотою боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора.

"YouTube нарешті заблокував для перегляду в Україні пропагандистські канали так званої «трійки Медведчука». Йдеться про ютуб-канали 112 Україна, ZIK, NewsOne. Зараз на вкладці онлайн-трансляції зазначено, що контент не доступний в домені нашої країни через скарги від уряду на протизаконний контент», - написав Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

Міністр подякував фахівцям платформи YouTube, які звернули увагу на звернення української влади та рішення РНБО України щодо телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України.

"Вони (телеканали, - ред.) не є ЗМІ або звичайним замовником, а є частиною пропагандистської війни Росії проти України», - додав Ткаченко.

Блокування ZIK, 112 Україна і NewsOne - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти