У Групі Метінвест розповіли про екопроекти-2021

Начальник відділу навколишнього середовища та промислової безпеки ММК імені Ілліча Володимир Колодочка / Скріншот

У 2021 році продовжить впроваджувати екопроекти на ММК імені Ілліча та Азовсталі.

У 2021 році Група Метінвест планує продовжувати реалізацію проектів екологічної спрямованості. Про це в ході віртуального прес-туру на Маріупольський металургійний комбінат (ММК) імені Ілліча розповів начальник управління з охорони навколишнього середовища Групи Метінвест Владислав Варнавський.

«У 2021 році ми продовжимо модернізацію газоочистки доменних печей на ММК Ілліча, Азовсталі, будемо реалізовувати свої публічні зобов'язання і впроваджувати кращі практики для відповідності європейським стандартам», - зазначив Варнавський.

Як зазначив начальник відділу навколишнього середовища та промислової безпеки ММК імені Ілліча Володимир Колодочка, завдяки реконструкції аглофабрики на ММК імені Ілліча вдалося скоротити викиди пилу і сірки в повітря на 90 і 46% відповідно.

За словами Варнавського, такі проекти, як реконструкція аглофабрики на ММК імені Ілліча показують на конкретному прикладі те, як перетворюються заводи.

Нагадаємо, що екологічна модернізація аглофабрики на ММК імені Ілліча стартувала ще в 2012 році і за більш ніж сім років з нуля був побудований сучасний і ефективний аспіраційний комплекс, що включає в себе два ступені очищення. На першому ступені - груба очищення від пилу за допомогою сучасних італійських циклонів HURRICLONE. На другий - тонка доочистка газу від пилу і сполук сірки в потужних рукавних фільтрах, яка дозволила знизити викиди пилу більш ніж у десять разів.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти