"Думав, що ми єдиний народ": Усик і Ломаченко знялися в православному фільмі про дружбу з росіянами

Василь Ломаченко та Олександр Усик / instagram.com/usykaa

Українські боксери-чемпіони Олександр Усик і Василь Ломаченко знялися у фільмі, що прямо рухається у руслі кремлівської пропаганди.

Відомі українські боксери-чемпіони Олександр Усик і Василь Ломаченко знялися в документальному фільмі, створеному РПЦ і представниками колишньої УПЦ МП в Україні.

Спортсмени на камеру розповіли про свою дружбу з росіянами і підтвердили тезу кремлівської пропаганди з приводу того, що "українці й росіяни – єдиний народ".

Фільм отримав назву "Здрастуй, брате! Христос воскрес" і був знятий співробітниками російського монастиря Корсунська Князь-Володимирська чоловіча пустинь і Києво-Печерської Лаври.

Читати також"Ми скрізь чужинці": Усик зізнався, чому залишився в УкраїніКрім Ломаченка, Усика у стрічці знялися і російські спортсмени – боксер Олександр Трубников і боєць рукопашного стилю Олексій Назаров. Є у фільмі і різні священнослужителі, зокрема – митрополит колишньої УПЦ МП Онуфрій.

Ломаченко на камеру розповів - у нього були і є не тільки багато суперників, але і друзів і родичів в Росії.

"Я просто не можу перестати з ними спілкуватися, тому що мені сказали, що це країна, яка воює з нашою країною. Це, чесно кажучи, не вкладається в моїй голові". По суті, ми є один народ. Для мене з дитинства не було поняття "Росія", "Україна", "Білорусь". Для мене не було поняття, що це інші люди, або інша країна, що є якась межа. Я весь час думав, що ми єдиний народ",– заявив він.

Усик висловлюється в аналогічному ключі та додав, що не припинить дружити з росіянами - "тільки тому, що хтось ділить портфелі".

Нагадаємо, раніше Олександр Усик в ефірі В гостях у Гордона озвучив головну умову свого походу в політику - наявність поруч людей, яким він буде довіряти. При цьому боксер підтвердив, що йому не раз пропонували за грошову винагороду підтримати ту чи іншу політичну силу.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти