Українці стикаються з ризиками через роботу за кордоном - експерти

Люди стали частіше їздити на роботу за кордон / pixabay

Основна причина трудової міграції громадян - тотальна недовіра до майбутнього держави, кажуть експерти.

Українці, які їдуть на роботу за кордон, стикаються зі свавіллям іноземних роботодавців.

Як кажуть експерти, починаючи від невиплати зарплат, недотримання техніки безпеки, закінчуючи психологічним, фізичним і навіть сексуальним насильством.

У Мінекономіки зазначають, що на сьогодні обсяг трудової міграції сягає 2-3 млн українців, деякі експерти називають і великі цифри.

Щоб стримати міграційні потоки, в Мінекономіки задумалися про стратегію, яка б заохочувала українців повертатися додому, передає 24 канал.

Як заявив економічний експерт Всеволод Степанюк, основна причина трудової міграції громадян - тотальна недовіра до майбутнього держави. На переконання економіста Андрія Новака, люди просто змушені виїжджати на заробітки.

В уряді запевняють, що роблять все можливе, щоб підвищити рівень життя в Україні: підвищують мінімальну зарплату, розробили проект закону з фінансової підтримки українців, готових повернутися додому і почати власну справу.

Крім того, розпочато експериментальний проект у сфері зайнятості, він спрямований на посилення співпраці з роботодавцями.

Поки в уряді намагаються забезпечити гідною роботою якомога більше українців, експерти звертають увагу на ймовірну небезпеку роботи за кордоном. В першу чергу для тих, хто працює нелегально, адже є чималий ризик стати жертвою торгівлі людьми або трудової експлуатації.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти