Україна вимагає повернути старовинну луганську ікону, яку подарували Лаврову

Україна зажадала повернути луганську ікону / СРНА

Посольство України намагається дізнатися, яким чином ікона потрапила на територію Боснії і Герцеговини.

Посольство України в Боснії і Герцеговині вимагає повернути Україні луганську ікону, яка була подарована міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову у Боснії.

Як заявив посол України в Хорватії та за сумісництвом у Боснії і Герцеговині Василь Кирилич у коментарі УП, посольство України в Боснії і Герцеговині наполягає на невідкладному наданні інформації офіційним Сараєво, яким чином потрапила на територію цієї країни українська ікона, яка була подарована Лаврову.

За його словами, під час останньої зустрічі в місцевому МЗС 24 грудня боснійсько-герцеговинська сторона не надала відповіді на це запитання.

"Відсутність відповіді або зволікання з ним дають підстави вважати незаконним переміщення ікони на територію Боснії і Герцеговини. Це питання є принциповим, і відповідь на нього має бути швидким і однозначним. Не медійним, а офіційним. А якщо зроблено вже перший крок – повернута ікона в Сараєво (ця інформація офіційно не підтверджена), то треба зробити другий – повернути її Україні», - сказав Кирилич.

Українська ікона для Лаврова - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти