У Зеленського пояснили, як бесіда Путіна з Байденом вплине на Україну

Джо Байден і Володимир Путін / Reuters

Резонансну телефонну розмову президентів США та Росії прокоментував радник керівника ВП України Михайло Подоляк.

Телефонна розмова між новим президентом США Джо Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним - свідчення повернення Білого дому до світового порядку з традиційними цінностями. І це однозначно хороший знак для України, повідомив у коментарі РБК-Україна Михайло Подоляк, радник голови офісу президента Андрія Єрмака

"Безумовно, новий президент США відразу активно включився в глобальний порядок денний. На мій погляд, телефонна розмова між Байденом і Путіним ‒ позначення ключового пріоритету нової адміністрації, свого роду сигнал: ми повертаємося до світового порядку з традиційними цінностями й традиційною жорсткістю стосовно тих, хто порушує правила", ‒ сказав Подоляк.

Формальна, на його думку, причина розмови Байдена і Путіна стосувалася теми стратегічного роззброєння, однак його наповнення було набагато ширше та об'ємніше і виглядає ідеально для інтересів України.

"Джо Байден не просто підтвердив ключову позицію щодо безумовної підтримки Америкою суверенітету і територіальної цілісності України. Але поставив питання підтримки нашого суверенітету фактично першим - в контексті загальновідомих загроз і ризиків з боку Росії проти правил і цінностей цивілізованого світу", ‒ підсумував Подоляк.

Читати такожУ Білому домі розповіли правду про переговори Байдена з Путіним

Новини США - про що раніше повідомляв головред:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти