Третина жителів Закарпаття хочуть мати два паспорти

Третина жителів Закарпаття підтримали ідею подвійного громадянства / УНІАН

Підтримка ідеї подвійного громадянства значно вища серед представників національних меншин, які проживають на Закарпатті.

Ідею подвійного громадянства в Україні підтримують 33,5% жителів Закарпаття.

Водночас 53% опитаних не підтримують або частково не підтримують цю ідею, повідомляє Європейська правда з посиланням на результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центру політичної соціології, які були представлені на форумі Re:Open Zakarpattia.

Варто зазначити, що підтримка ідеї подвійного громадянства значно вища серед представників національних меншин, які проживають на Закарпатті.

Так, другий паспорт воліли б мати 52,4% опитаних представників меншин. Не підтримують цю ідею лише 12%.

Водночас серед представників національних меншин значно вища, ніж загалом по Закарпаттю, частка тих, хто не має певної думки (35,6%) з приводу ідеї подвійного громадянства.

Для понад 90% опитаних представників національних меншин цінність другого паспорта полягає в можливості працевлаштування за кордоном. Для понад 52% це можливість виїхати для постійного проживання або роботи за кордоном.

Опитування жителів Закарпаття проводилося з 24 серпня по 6 вересня серед 1000 осіб.

Які опитування українців проводилися раніше:

Новини Закарпаття, Закарпаття новини, подвійне громадянство, подвійне громадянство в Україні, опитування подвійне громадянство, новини україни 7 листопада

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти