Рятувальники попередили українців про сильні дощі з туманами: в яких областях очікувати (карта)

Негода торкнеться всіх областей. / УНІАН

У зв'язку з опадами ДСНС України оголосили I рівень небезпеки, "жовтий".

Рятувальники попереджають про небезпечні метеорологічні явища у деяких регіонах країни протягом найближчої доби. Так, вночі та вранці 13 жовтня у західних областях туман, видимість становитиме 200-500 м.

Також протягом доби 13 жовтня в Одеський та Миколаївських областях, вдень у Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської і Сумських областях значний дощ. У зв'язку з опадами рятувальники оголосили I рівень небезпеки, "жовтий", повідомляє пресслужба ДСНС України.

Водночас за даними Укргідрометцентру, дощі 13 жовтня очікуються на всій території України. В Києва вдень також буде дощ, температура вдень максимум 14 градусів тепла, вночі – від 3 до 5 градусів.

Укргідрометцентр

Як ми писали раніше, 12 жовтня, в Україні очікується мінлива хмарність, на заході країни пройдуть невеликі дощі. Максимальну температуру прогнозують у Сімферополі. Там повітря прогріється до + 19 градусів.

В Києві 12 жовтня буде прохолодно і хмарно. Опадів не передбачається. Швидкість південно-східного вітру 5-10 м/с.стовпчики термометрів покажуть + 10-12 градусів тепла.

Погода в Україні в жовтні 2021

Погода в Україні у другій декаді жовтня принесе похолодання. Вдень очікується від 5 до 7 градусів тепла. Вночі + 3...+5. Можливий сніг з дощем. Листопад почнеться з прохолоди, проте про зиму поки говорити рано – в середині місяця температура повітря прогріється до +14...+ 15 градусів, розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти