Сотні українців застрягли на екзотичному африканському острові

Аеропорт острова Занзібар / Flickr / jumbokedama

Велика група українців після відпочинку в "жовтій жаркій Африці" виявилася бранцями популярного курорту, який розташований на острові Занзібар.

Керівництво українського МЗС і посольство України в африканській країні Кенія активно працюють над якнайшвидшим поверненням на батьківщину близько 180 українських туристів, які застрягли на острові Занзібар через поломку лайнера. Про це написав на своїй сторінці в Twitter написав спікер українського дипломатичного відомства Олег Ніколенко.

"Близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. Зламався літак. МЗС і посольство в Кенії працюють з туроператором, щоб він забезпечив громадян належними умовами перебування на час затримки і якомога швидше розв'язуваd питання їх повернення", ‒ написав Ніколенко.

Карта острова Занзібар / twitter.com/OlegNikolenko

Як повідомляє Українська служба ВВС, був скасований рейс pq6972 авіакомпанії SkyUp. Згідно з розкладом, він повинен був вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за занзібарським часом.

Кілька пасажирів стверджують, що їм не забезпечили готель для очікування вильоту. А ті, кому номери все ж надали, скаржаться на погані побутові умови.

Представники туроператора JoinUp і авіаперевізника запевняють, що надали туристам все необхідне. А труднощі з поселенням в готель пояснюють великою кількістю відпочивальників на Занзібарі, а затримку з вильотом ‒ пандемічно-коронавірусними обмеженнями, через які складно організувати новий рейс до Києва.

Читати також"Держава не хоче нас бачити вдома": сотні українців застрягли в ОАЕ

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти