Штрафи за п'яну їзду: чи можна пити безалкогольне пиво за кермом

З'ясувалося, можна пити безалкогольне пиво за кермом / timeszp.com

З'ясувалося, в якому випадку вживання безалкоголки може привести до проблем.

З 1 липня в Україні різко підскочили штрафи за п'яне водіння авто. Але деякі водії впевнені, що за кермом пляшка безалкогольного пива зовсім не зашкодить, а навіть навпаки - допоможе втамувати спрагу.

Експерти з'ясували, чи можна споживати цей напій за кермом, пише my.ua.

У нашій країні максимально допустимий вміст алкоголю в крові становить 0,2 проміле. В одній пляшці безалкогольного пива – до 0,05 проміле. Тобто якщо автомобіліст сяде за кермо після пляшки такого пива, то це не буде порушенням правил дорожнього руху. Поліція його штрафувати не буде.

Але вживання безалкогольного пива за кермом все-таки може призвести до проблем. Річ у тому, що після вживання безалкогольного пива залишається такий же запах, як від звичайного алкогольного пива.

Читати такожСкасування "криміналки" за п'яне водіння: чого чекати водіям і як будуть карати

Інспектор поліції при спілкуванні з водієм відразу відчує цей характерний запах. Природно, він подумає, що перед ним нетверезий водій. Він запропонує йому пройти тест на рівень алкоголю в крові. Добре, якщо алкотестер доведе, що алкоголю в крові немає. Погано буде, якщо прилад дасть збій. На все це знадобиться багато часу. Ще можна витратити багато часу на огляд у медичному закладі.

Крім того, інспектор поліції, помітивши в салоні пляшку пива, швидше за все, не повірить, що воно безалкогольне. Водієві доведеться докласти багато зусиль, доводячи, що він ні в чому не винен.

Тому за кермом краще не вживати навіть безалкогольне пиво, якщо такий напій, звичайно, комусь подобається.

Як писав Главред, парламент прийняв у першому читанні законопроект № 2695, який передбачає посилення відповідальності водіїв і суттєво розширює права поліції на дорогах. Українців зможуть зупиняти в профілактичних цілях і без жодних підстав перевіряти документи. Також зростуть штрафи за п'яне водіння і перевищення швидкості.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти