Шмигаль після розмови з Вітренком і Коболєвим пообіцяв справедливі ціни на газ

Шмигаль після розмови з Вітренко і Коболєвим пообіцяв справедливі ціни на газ / УНІАН

Очільники Міненерго і Нафтогазу представили прем'єр-міністру два плани, які призведуть до зниження цін на блакитне паливо.

Глава Кабміну Денис Шмигаль у вівторок, 12 січня, заявив, що найближчим часом будуть ухвалені рішення, які сприятимуть встановленню справедливих цін на газ.

"Разом з тимчасово виконувачем обов'язків міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК «Нафтогаз» Андрієм Коболєвим провели зустріч з народними депутатами фракції Слуга народу. Основна тема розмови - це ситуація з тарифами для населення», - розповів Шмигаль у своєму Telegram-канал.

За його словами, мова йде насамперед про тарифи на газ і його доставку.

"Представники Міненерго і Нафтогазу представили два плани, обидва з яких призведуть до зниження платіжок для людей", - зазначив прем'єр-міністр.

Він уточнив, що це дозволить швидше ухвалити низку управлінських рішень, які «сприятимуть встановленню справедливих цін на газ».

Зазначимо, напередодні Юрій Вітренко представив свій план зниження цін для населення, який він анонсував на нараді в Офісі президента.

"Міністерство енергетики запропонувало розглянути варіант, коли з 1 лютого ціна буде обмежена на газ для "вразливих" споживачів - на рівні "хаб мінус" з додаванням певної граничної націнки постачальників, причому ціна буде зафіксована на рік. За нашими розрахунками, мова йде про рівень ціни 5356 грн, тобто на 44% менше, ніж середньозважена ціна в січні. Для розуміння, якщо нічого не робити, то потрібно очікувати, що ціна в лютому збільшиться ще майже на 15%", - повідомив Вітренко.

Тарифи в Україні - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти