Росія тиснутиме на Україну через приєднання до енергосистеми Європи - Вітренко

Юрій Вітренко заявив, що Росія тиснутиме на Україну через приєднання до енергосистеми Європи / УНІАН

Треба чекати, що росіяни тиснутимуть не тільки на Україну, а й на Європу, сказав Вітренко, оцінюючи перспективу від'єднання України від енергосистеми РФ.

Росія тиснутиме не тільки на Україну, а й на Європу у питанні інтеграції української енергетичної системи з європейською, заявив виконувач обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко.

"Треба очікувати, що вони тиснутимуть не тільки в Україні, але і в Європі. У них багато агентів впливу у ЗМІ. У нас санкції запроваджувалися проти каналів. В енергетиці у них багато впливу... Тобто треба очікувати, що буде опір. У Європі багато людей працює з росіянами в енергетиці, з «Газпромом», з «Росатомом». "Росатом" хоче будувати в Угорщині атомну станцію. А ми з Угорщиною об'єднуємося. Це складна ситуація», - сказав Вітренко в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, коли Україна налагоджувала постачання газу з Європи, то стикалася «з опором навіть у Європі».

«У тій же Словаччині спочатку нам говорили: вибачте, у нас контракти з «Газпромом», вони для нас дуже важливі, ми не ризикуватимемо цими контрактами для того, щоб вам дати газ. І тому важливо, щоб була наполеглива компетентна позиція української сторони, щоб ми це зробили. тому що якщо просто сидіти й чекати, то нічого не буде. Хорошого нічого не буде, буде погане», - сказав Вітренко.

Енергетична незалежність від Росії - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти