Експерт розповів, які частини України готується захопити Росія

Росія готується до захоплення Херсонщини, поділився експерт / Reuters

РФ, як і раніше, воює з Україною, вважає колишній постпред президента української держави в Автономній Республіці Крим.

Доктор юридичних наук, колишній постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін повідомив, що у планах Російської Федерації є захоплення, зокрема, Херсонщини та частини Одещини та Миколаївщини.

Сили РФ тренуються для захоплення української території, питання полягає лише у тому, коли вони почнуть агресію, розповів експерт в інтерв'ю Апострофу.

Співрозмовник зазначив, що російська сторона, як і раніше, воює з українською та витрачає на це величезні сили та засоби.

"Можливість широкомасштабних збройних провокацій, таких як захоплення Херсонської області, дельти Дунаю, острова Зміїний, захоплення окремих районів Одеської та Миколаївської областей, Бердянська – все є у проектах держави-агресора...", – зазначив Бабін.

Раніше колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін говорив, що Росія після розкручування ситуації для "об'єднання" Донбасу може вдарити по півдню нашої держави.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнали 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти