1500 гривень авансу: глава МОЗ пояснив мізерну зарплату лікаря

Максим Степанов пообіцяв переглянути зарплати медиків / Фото: Facebook Максим Степанов

Міністр пообіцяв виправити ситуацію за допомогою аудиту.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на емоційну заяву лікаря однієї зі столичних психіатричних лікарень, яка поскаржилася, що друга хвиля реформи медицини урізала зарплати медиків і перед Великоднем вона отримала 1500 гривень авансу замість 4000 гривень.

У рамках брифінгу Степанов заявив, що відомство ретельно проводить аудит та перевірку після початку другого етапу медреформи. Він також відповів на заяву доктора про скорочення вакансій в сфері психіатрії, пообіцявши збереження колишньої роботи галузі.

«Медпрацівники не повинні отримувати зарплату на рівні рабства. Я впевнений, що ми можемо зробити висновки після аудиту, щоб лікарі не звільнялися і не зачинялася жодна лікарня. Після аудиту ми обов'язково запропонуємо рішення», – сказав міністр.

Степанов додав, що реформу охорони здоров'я буде продовжено, оскільки це є пріоритетним напрямком діяльності президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, лікар психіатричної лікарні Києва Наталія Стримовська емоційно заявила, що друга хвиля медичної реформи зменшила зарплату медиків до мінімуму і вітчизняну медицину неминуче чекає крах. Вона не сумнівається, що співробітники лікарень не захочуть працювати при такій жебрацькій оплаті праці, тому важкі пацієнти залишаться без необхідної допомоги.

Як раніше повідомлялося, в Україні стартував другий етап медреформи і через нововведення пацієнти Львівської обласної психіатричної лікарні залишилися без їжі.

Новини заразКонтакти