Протестувальники заблокували нардепів у Раді: почалася бійка

Протестувальники перекрили народним депутатам вихід з ВР / Нацполіція

Під Верховною Радою мітингувальники побилися з поліцією і не випускали нардепів.

1 грудня під Верховною Радою зібралися підприємці, які вимагають від нардепів прийняти законопроект про спрощену систему оподаткування малого та середнього бізнесу, а також скасування введення фіскальних касових апаратів.

До вечора мітингувальники перекрили дорогу і заважали народним обранцям безперешкодно покинути територію законодавчого органу України.

"Сьогодні в центральній частині Києва, зокрема біля будівлі Верховної Ради України проходить акція за масової участі громадян. Мітингувальники перекрили дорогу і заважають народним обранцям безперешкодно покинути територію законодавчого органу України", — розповіли в Нацполіції.

Повідомляється, що на попередження правоохоронців припинити протиправні дії і не порушувати правопорядок, учасники акції не реагували, після чого поліцейські частково відтіснили громадян і зробили коридор для проходу народних депутатів. У цей момент між учасниками акції та правоохоронцями сталася невелика бійка.

Ще одна група мітингувальників на вулиці Шовковичній біля комітетів ВРУ заблокувала рух автомобілів для в'їзду та виїзду.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада проголосувала за відстрочку до 1 січня 2022 року обов'язкового застосування касових апаратів для фізосіб-підприємців. Але підприємцям-протестувальникам цього мало, вони вимагають повністю відмовитися від цих планів.​

Касові апарати для ФОП - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти