Після запуску "Північного потоку-2" НАТО має гарантувати вступ Україні, – посол у Німеччині

Посол Мельник про загрози від "Північного потоку-2" / germany.mfa.gov.ua

Андрій Мельник переконаний, що після запуску газопроводу "Північний потік-2", Україну повинні прийняти в НАТО. Це стане гарантією безпеки для країни.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що однією з гарантій для України в питанні реалізації "Північного потоку-2" має бути вступ до НАТО. Тому він закликав Захід зреагувати якомога швидше.

Загалом Мельник не підтримує реалізацію російського газопроводу. Під час спілкування з журналістами Die Welt він наголосив, що Захід повинен продемонструвати "нову мужність і якомога швидше прийняти Україну в Північноатлантичний альянс".

"Україні потрібні не запевнення, а конкретні зобов'язувальні гарантії безпеки від США і Німеччини, краще в рамках якнайшвидшого вступу в НАТО", – сказав Мельник і нагадав, що для України цей газопровід є насамперед серйозною загрозою і одним з найбільших геополітичних проєктів Кремля.

Нагадаємо, днями Європейська комісія направила відповідь Києву на запит про консультації у зв'язку з подальшою реалізацією проєкту "Північний потік-2" і заявила "про готовність продовжувати постійний діалог з питань, пов'язаних з енергетикою".

Північний потік-2 – про що раніше повідомляв Главред:

Як повідомлялося, Володимир Зеленський на зустрічі з Байденом підніме питання "Північного потоку-2", оскільки Росія використовує газ як політичний інструмент.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти