Ще одні плівки Деркача: Порошенко просив Байдена жорстко тиснути на Яценюка

Порошенко просив Байдена жорстко тиснути на Яценюка / Офіційний сайт президента України

Нардеп з ОПЗЖ Андрій Деркач зробив надбанням громадськості нову частину записів, на яких нібито зафіксовані бесіди Петра Порошенка і Джозефа Байдена.

Петро Порошенко в лютому 2016 року ‒ перебуваючи на посаді президента України ‒ обіцяв тодішньому віце-президенту США Джозефу Байдену, що проти прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не будуть відкриватися кримінальні справи (після його відставки).

Про це нібито свідчить запис відповідної розмови Порошенко і Байдена, яку 22 червня 2020 року на прес-конфереції оприлюднив нардеп Андрій Деркач.

В аудіозапису, датованому 11 лютого 2016 року, голоси, схожі на голоси Байдена і Порошенко, вели обговорення побоювань Яценюка про його відставку і можливості стати фігурантом кримінальних справ. Порошенко нібито запевнив Байдена, що Яценюк може не побоюватися переслідувань.

На іншому записі, опублікованому Деркачем і датованому жовтнем 2016-го, Порошенко просив Байдена вплинути на Яценюка. По-перше, тодішній президент України хотів, щоб той вплинув на керівника МВС Арсена Авакова, з яким у нього був конфлікт. Крім того, Порошенко просив Байдена забезпечити підтримку фракції Народного фронту в Раді в питанні голосування за бюджет, у підтримці ініціатив Кабміну, а також у питанні законів для виконання Мінських угод.

Нагадаємо, у вівторок, 19 травня 2020 року, нардеп Андрій Деркач зробив надбанням громадськості звукові записи, в яких йшлося про те, що Джозеф Байден і Джон Керрі нібито вимагали від Петра Порошенка звільнити Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України (бо той, мовляв, блокував реформу Генпрокуратури). Натомість американські чиновники обіцяли надання офіційному Києву грошових коштів у розмірі 1 млрд США. Гроші були отримані після довгих зволікань, проте всі були витрачені на потреби оборони України (але виключно на підприємствах, які так чи інакше належать Порошенку).

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти