Політолог розповів, що буде з Україною, якщо почнеться масштабна війна

Кость Бондаренко сказав, що буде з Україною, якщо почнеться масштабна війна / УНІАН

Бондаренко підкреслив, що не варто вважати дзвінки західних лідерів благословенням України на війну.

Якщо почнеться масштабна війна, Сполучені Штати постраждають від неї найменше. Набагато менше, ніж Україна, постраждає Європа. А ось Україні доведеться взяти на себе весь тягар ситуації, заявив очільник Фонду "Українська політика", політолог, історик Кость Бондаренко.

“В умовах, коли відбувається нагнітання ситуації, спілкування з президентом України починає представляти інтерес для багатьох сильних світу цього – як для США, які на території нашої країни вже фактично є внутрішніми господарями, так і для різних міжнародних структур, зокрема, блоку НАТО. Тобто на тлі підвищення ставок у відносинах Заходу і Росії зростає напруженість, а, відповідно, зростає й інтерес до України", - пояснив Бондаренко у коментарі Главреду.

За його словами, якщо почнеться масштабна війна, Сполучені Штати постраждають від неї найменше.

"Набагато менше, ніж Україна, постраждає Європа. А ось Україні доведеться взяти на себе весь тягар ситуації. І дуже не хотілося б, щоб саме Україна виступила в ролі провокатора цієї війни...",- сказав політолог.

Водночас Бондаренко підкреслив, що не варто вважати дзвінки західних лідерів благословенням України на війну.

"Це була просто звірка годин. Команди "фас" Україні ще ніхто не давав", - особливо зазначив він.

Політолог переконаний, що якщо ж раптом після цих розмов Зеленського з лідерами США, Великобританії і Канади на Донбасі почнуться активні бойові дії, то, "говорити про те, що в України є хоч якийсь шанс на виживання, майбутнє або хоч якусь перемогу, не доводиться".

"Приклади Іраку та Сирії показують, як можна грати у великі глобальні ігри десятиліттями, привівши при цьому власний народ до повного зубожіння й винищення, а водночас сильні світу цього просто "стригтимуть купони", - підсумував експерт.

Війська Росії біля кордонів України - про що йшлося раніше:

Новини заразКонтакти