Політолог пояснив, навіщо Зеленському так потрібна зустріч із Путіним

Політолог пояснив, навіщо Зеленському так потрібна зустріч із Путіним

Президенти України та Росії можуть зустрітися восени і лише в тому випадку, якщо цей саміт таки вдасться узгодити.

Зустріч президентів України та Росії - Володимира Зеленського і Володимира Путіна – може відбудуться не раніше вересня-жовтня, якщо її все ж таки вдасться узгодити.

Політолог, директор Фонду Українська політика Костянтин Бондаренко пояснив, чому на саміті з господарем Кремля так наполягає український лідер.

"Зеленський так наполягає на цій зустрічі, тому що для нього це, передусім, показник того, що він зробив певний дипломатичний прорив. Для свого електорату цим він пошле сигнал, що Путін з ним не просто зустрічається, а ще й веде розмови, а значить вирішення проблемних питань – це лише питання часу», - сказав Бондаренко в коментарі Главреду.

За його словами, Путін розуміє мотиви Зеленського, тому і говорить про обговорення кола питань, які можуть бути на порядку денному.

«Як максимум, обговорити президенти можуть хіба що економічні питання або дипломатичні - зокрема, відновлення відносин між країнами на рівні послів і, можливо, транспортного сполучення тощо. До цих питань Росія налаштована, а от чи захоче це обговорювати Україна – велике питання», - вважає політолог.

Зустріч Путіна і Зеленського - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти