Покінчити з зашморгом Мінська: у Байдена підтримали Київ з питання Донбасу - експерт

Джо Байден і Володимир Зеленський / колаж УНІАН

Нова політика поступок Володимиру Путіну не підтримується в США, каже Андрій Піонтковський.

В адміністрації президента США Джо Байдена є різної точки зору з українського питання, заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

Помічник Байдена Джейк Салліван активно просуває підтримку Мінських угод як єдиного шляху до миру на Донбасі, сказав він у ефір каналу Україна 24.

"Мінські угоди для Путіна, як сказав Лавров, це зашморг, з яким вони ніколи не дозволять Зеленському зіскочити. Українська делегація, наскільки мені відомо, твердо заявила, що з цим зашморгом покінчено, і що Київ не буде слідувати порадам Макрона і Меркель про формулу Штайнмаєра, кластери Макрона і т.д... а Блінкен підтримує таку позицію", - зазначив російський політолог.

За його словами, вирішити цей конфлікт може тільки активна позиція української сторони.

"Тому що нова політика поступок Путіну не підтримується більшістю американського військово-політичного істеблішменту, більшістю Конгресу і значною частиною адміністрації Байдена. Важливо в цій ситуації Україні демонструвати свою суб'єктність світової держави і відстоювати свою незалежність, навіть якщо на Україну тисне такий союзник, як США", - додав Піонтковський.

Нагадаємо, в серпні запланована зустріч Зеленського з лідером США Джо Байденом.

Президент України розраховує на допомогу США у завершенні війни на сході країни, приєднавшись до переговорів у Нормандському форматі або беручи участь у будь-якому іншому паралельному форматі.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти