Під Алчевськом «руський мир» перетворив водосховище на пустелю

Руський мир перетворює Донбас на пустелю / Reuters

Земля потріскалася від спеки та нестачі вологи.

В окупованому Алчевську Луганської області висохло Ісаківське водосховище, його територія перетворилася на пустелю .

Відео кричущої екологічної катастрофи опублікував в Telegram журналіст, донеччанин в Тристоронній контактній групі Денис Казанський.

У ролику демонструється, як чоловік йде по висохлої землі, на якій утворилися глибокі тріщини від спеки і відсутності вологи.

За словами місцевих жителів, раніше озеро в Алчевську було повноводним, в ньому купалися люди. Журналіст додає, що раніше в Ісаківське водосховище відкачували воду із закритих шахт.

«Тепер водовідлив припинили, насоси вкрали і все висохло. Руський мир перетворює Донбас на пустелю», - додав він.

Про зникнення Ісаковського озера ще на початку літа повідомляли телеканали бойовиків. Також практично повністю висохла річка Лозова.

Читати такожПодають воду два рази в день: у Криму посилюється посуха Зникнення водойм відбувається через зупинку шахт Романовська і Вергелевська. Вода з шахт, яка раніше наповнювала річки, тепер йде під землю.

Бойовики обіцяли запустити насоси для відкачування води, щоб поповнити запас в річці Біла, що впадає у водосховище. Однак поки цією проблемою ніхто не зайнявся, а жителі вже щосили твердять про екологічну катастрофу в регіоні.

Засуха в Криму:

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти