Поганий і ще гірший: експерт назвав два шляхи вирішення конфлікту на Донбасі

Конфлікт на Донбасі залишиться на стадії замороженого конфлікту з одностороннім припиненням вогню/ facebook.com/pressjfo.news

Олег Жданов спрогнозував, що в 2021 році відбудеться суперзаморозка війни на Сході України.

Конфлікт на Донбасі не вирішиться в 2021 році. Причому на Україну можуть чекати два варіанти розвитку подій - поганий і дуже поганий.

Свої прогнози озвучив у коментарі Главреду військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Якщо станом на кінець 2020 року конфлікт на Донбасі був заморожений, то в 2021 році відбудеться суперзаморозка. Всі компроміси з боку України вичерпані, а з боку Росії компромісів не було і не буде – вона наполягає на виконанні "Мінська". Шляхів вирішення конфлікту два: поганий – вихід з Мінських домовленостей із заявою про їхню нездійсненність; дуже поганий - виконання "Мінська" в повному обсязі, а потім входження України до складу союзної держави (або що там нам запропонує Путін)», - зазначив військовий експерт.

Жданов вважає, що конфлікт на Донбасі залишиться на стадії замороженого конфлікту з одностороннім припиненням вогню. На його думку, ніякої більш оптимістичної перспективи поки немає.

Також експерт оцінив шанси того, що країни Заходу допоможуть Україні. Зокрема, Жданов вважає:

"Таким чином, сподіватися на те, що конфлікт на Донбасі може бути врегульований в 2021 році, не варто – ця історія надовго. У найближчій перспективі ситуація не вирішиться на нашу користь і в справедливому контексті", - резюмував Олег Жданов.

Читати такожРазумков заявив про безвихідь в нормандських переговорах і розповів, що робити

Війна на Донбасі та нормандський формат - новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти