"Погана пародія на 95 квартал": експерт оцінив наслідки призначення Арестовича головою СБУ

У Олексія Арестовича немає юридичної освіти / " Фокус"

Олексій Арестович може надати Зеленському лише ілюзію контролю, тому що він за освітою актор і не має ніякого досвіду.

Політичний і економічний експерт Тарас Загородній прокоментував чутки про можливу заміну голови Служби безпеки України Івана Баканова на представника української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича.

За його словами, в нашій країні статися може все що завгодно.

"Однак Баканов, на відміну від Арестовича, має якусь юридичну освіту, займався системним бізнесом, керував процесами і був зрозумілий для Зеленського, а Арестович - це погана пародія на 95 квартал», - сказав Загородній Главреду.

У разі призначення Арестовича головою СБУ можуть виникнути питання про реальний контроль над відомством.

«В даному випадку Арестович може надати Зеленському лише ілюзію контролю, тому що він за освітою актор і не має ніякого досвіду. Те, що він став військовим експертом – це як твір на вільну тему, що також стосується і його роботи в ТКГ. Тобто він забезпечить лояльність лише на словах, але головне питання в тому, чи забезпечить він реальну роботу спецслужб, особливо в розпал війни з РФ», - зазначив експерт.

Як повідомляв Главред, президент Володимир Зеленський звільнив трьох заступників голови Служби безпеки України Івана Баканова та начальника одного департаменту та голови СБУ в Чернівецькій області.

Відставка Авакова з посади глави МВС - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти