Відсторонення Тупицького: у Зеленського розкритикували хід у відповідь КСУ

Конституційний суд / Фото : ccu.gov.ua

Федір Веніславський пояснив указ президента про відсторонення Олександра Тупицького.

Скликання спеціального пленарного засідання Конституційного Суду після відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького від посади на два місяці є нелегітимним.

Народний депутат від Слуги народу, представник президента в КСУ Федір Веніславський в ефірі телеканалу Україна 24 нагадав, що відсторонення Тупицького не означає припинення повноважень судді КСУ і не означає його звільнення.

"Дивною видається інформація, яка розміщена на офіційному сайті КСУ, про те, що скликається спеціальне пленарне засідання, оскільки за тим же законом про КСУ спеціальне пленарне засідання розглядає лише питання про надання згоди на затримання, тримання під вартою або на арешт судді КСУ», - уточнив він.

Нардеп також звернув увагу на те, що указ президента про відсторонення набирає юридичної сили з моменту його прийняття, отже Тупицький вже не є в.о. судді, тому він не може давати вказівки про скликання спеціального пленарного засідання КСУ.

"А скликати може лише голова КСУ або особа, яка виконує повноваження голови КСУ. Тому інформація на сайті КСУ – це прояв правничого нігілізму", - додав Веніславський.

Читати такожУ Зеленського назвали причину відсторонення від посади голови КСУ

Відсторонення від посади голови КСУ:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти