Скасування жорсткого локдауну: у Зеленського розставили крапки над "і"

В ОП оцінили ймовірність скасування локдауну / Reuters

В ОП назвали умову прийняття рішення про посилення карантину.

В Офісі президента прокоментували ситуацію навколо запровадження в Україні жорсткого карантину через епідемію коронавірусу.

Рішення Кабінету міністрів про запровадження в Україні жорсткого карантину в період з 8 по 24 січня ніхто не відміняв, розповіло Сьогодні джерело в Офісі президента.

У той же час в ОП підкреслили, що робота з моніторингу захворюваності COVID-19 ведеться постійно і проводиться також постійний аналіз епідеміологічної ситуації в країні.

"Рішення про локдаун було прийнято ще в грудні, його ніхто не відміняв. Ведеться аналітична робота про прогнози захворюваності після святкування Нового року. Саме на основі цих даних будуть прийматися рішення про карантин", - додали в Офісі президента.

Читати такожУ Кличка розповіли, як локдаун буде проходити в Києві

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ проти перенесення або скасування запланованого на 8-24 січня жорсткого карантину. "Міністерство охорони здоров'я проти перенесення або скасування такого карантину. У нас фіксується на сьогодні, в період свят близько 5-6, майже 7 тисяч випадків захворювання-19. Щодня від цієї хвороби помирає близько 200 осіб», - заявив він.

Коронавірус в Україні:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти