Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу проти Турчинова

Турчинов став фігурантом кримінальної справи / Reuters

Заяву подав депутат Ренат Кузьмін.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо колишнього голови Верховної Ради Олександра Турчинова за заявою депутата від Партії ОПЗЖ Рената Кузьміна.

"Генпрокуратура виконала ухвалу суду і своїм листом офіційно підтвердила порушення кримінальної справи проти Турчинова, який відмовився виконувати Мінські угоди в частині амністії учасникам подій на Донбасі», - написав нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Як доказ політик опублікував документи, в яких зазначено, що заяву в правоохоронні органи він подав 5 серпня 2020 року. Він офіційно звинувачує Турчинова у відмові підписати прийнятий Верховною Радою у вересні 2014 року закон " про недопущення переслідування і покарання осіб — учасників подій на території Донецької та Луганської областей». Йдеться про амністію для найманців, які перебували в епіцентрі військового конфлікту на Донбасі.

"Не здивувався, що офіс генерального прокурора України працює над виконанням завдань, поставлених главою "п'ятої колони" Медведчуком і його зграєю, відкриваючи кримінальні справи на їх замовлення. Що стосується амністії терористів і вбивць українських громадян на Донбасі, - вона неприпустима. Їх місце - за гратами або на кладовищі. Такою була моя позиція в 2014 році, такою вона залишається і зараз", - відповів в Facebook Турчинов.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти