Обстріли ЗСУ на Донбасі: Зеленський поставив умову Росії

Володимир Зеленський / president.gov.ua

Україна відразу зв'язалася з РФ через порушення режиму тиші на Донбасі, підкреслив президент.

Президент Володимир Зеленський прокоментував загострення на Донбасі і обстріли позицій ЗСУ.

Про це він розповів в ході спілкування з журналістами під час свого візиту в Сумську область, трансляція якого проходила на Youtube-каналі Офісу президента.

Глава держави підкреслив, що після початку ескалації на Донбасі Україна відразу зв'язалася з Російською Федерацією через порушення режиму тиші на Донбасі.

За словами президента, в ході переговорів виникає багато моментів, про які не повідомляють ЗМІ.

"Ми реагуємо ... Ми відразу відреагували, є деякі речі, які ми не обговорюємо із засобами масової інформації, тому що наше завдання захищати не одну людину, а захищати 40 мільйонів громадян нашої незалежної країни», - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що режим припинення вогню зберігався 42 дні, до ворожої провокації, яка забрала життя бійця ЗСУ.

«Ми на рівні міністрів закордонних справ і не тільки зв'язувалися з Російською Федерацією, яка повинна підтримувати ці домовленості, які були на рівні ТКГ. Навіщо я буду говорити вам про кількість термінових нарад з приводу цієї провокації? Багато що робиться і зроблено як військовими, так і розвідниками нашої країни. Ми все одно будемо робити все, щоб зберегти режим тиші, щоб уникнути великої кількості поранених і загиблих, іншого варіанту, як зберегти життя людей, я не бачу", - додав Зеленський.

Читати такожОбстріл ЗСУ на Донбасі: експерт пояснив, навіщо Москві зрив перемир'я

Нагадаємо, в Офісі президента зажадали від Росії втрутитися в ситуацію і вплинути на провокаційні дії незаконних збройних формувань в Донецькій і Луганській областях.

Раніше в "ДНР" заявили про перенесення дати анонсованого раніше обстрілу позицій ВСУ під Горлівкою.

Початок операції по "усуненню українських укріплень" призначено на 10:00 9 вересня.

У свою чергу представники ОБСЄ провели повітряне спостереження в районі населеного пункту Шуми і не виявила жодних змін в існуючих позиціях. Місія спростувала заяви Пушиліна, а українська сторона не має наміру відступати від домовленостей.

Як відомо, з півночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.

Читати також"Пушилін, с*ка, совість є?": Бійці ЗСУ тролять ватажка "ДНР"

Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти