Смертельна ДТП з українцями у Польщі: з'явилися свіжі дані про жертви

6 березня в Польщі автобус з українцями потрапив у смертельну ДТП / Фото tvn24.pl

Дві з шести лікарень підтвердили, що у них немає шостого загиблого. Про це повідомив Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

У Міністерстві закордонних справ України озвучили попередню причину смертельної ДТП, що сталася в ніч на 6 березня в Польщі.

Як повідомляє пресслужба МЗС, водій рейсового автобуса з українською реєстрацією, не впорався з керуванням, в результаті транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся.

Співробітники Генерального консульства України в Любліні виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам України, забезпечення українців необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих.

"Спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доставки в Україну громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом", - підкреслили в МЗС.

Для інформування рідних загиблих та постраждалих працюють цілодобові "гарячі лінії" Генерального консульства України в Любліні (+48 784138555) та МЗС України (+38 044 238 15 88).

Свіжі дані про кількість жертв аварії

Тим часом Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк розповів, що наразі не вдалося ідентифікувати тіла загиблих.

"Але є приємна новина, якщо можна так говорити. Тому що нам говорили про шістьох загиблих, але зараз не підтверджується інформація щодо шостого, дасть Бог, що не буде його. Дві з шести лікарень вже підтвердили, що у них немає шостого загиблого. Зараз п'ять підтверджених, а решта - дуже побиті, з сильними травмами. Тих, хто транспортабельний, ми будемо відправляти в Україну", - сказав консул в ефірі каналу Україна 24.

За його словами, 10 осіб перебувають у лікарнях в дуже важкому стані.

Смертельна ДТП з українцями в Польщі - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти