"Народ повинен зробити вибір": у МЗС розповіли, з ким Україна працюватиме у Білорусі

Білорусь повинна залишитися незалежною державою – МЗС України/ ZN.UA

Рішення про надання допомоги білорусам прийматиме Євросоюз.

Для офіційного Києва кандидатура президента Білорусі є другорядним фактором. Головне, щоб республіка залишалася суверенною і незалежною державою.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ ФРН Хайко Мааксом у понеділок, 24 серпня.

За його словами, пріоритетом для української сторони у відносинах з Білоруссю є самостійна політика Мінська.

"Нам дуже важлива незалежна Білорусь, а прізвище того, хто буде стояти на чолі країни - є другорядним", - стверджує міністр.

Також дипломат підкреслив, що білоруси повинні самостійно зробити свій вибір, після чого у Євросоюзі буде прийнято рішення, яку саме допомогу можна надати громадянському суспільству.Читати такожУ Кремлі розповіли, хто керує мітингами у Білорусі

Нагадаємо, Україна закликала Білорусь провести повторні президентські вибори, щоб уникнути ескалації кризи на території держави. У відповідь Мінськ порадив Києву утриматися від порад і вирішувати свої внутрішньополітичні проблеми.

Після цього українські дипломати звернулися до білоруських колег із заявою про те, що застосування політики насильства нічим хорошим для Мінська не закінчиться.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти