Розпочинаємо третій сезон «Великого будівництва» – міністр інфраструктури

В Україні вже за кілька тижнів розпочнеться третій масштабний будівельний сезон програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Подальшими планами, які будуть здійснені в рамках програми, поділився міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Ми продовжуємо працювати над масштабною розбудовою країни. Адже дійсно Незалежна Україна — це країна з розвиненою сучасною інфраструктурою», – написав Кубраков в мережі Facebook.

У планах Мінінфраструктури: 5 500 км державних доріг, 300 штучних споруд, 750 км залізничних колій, 1500 нових вантажних вагонів, нові злітно-посадкові смуги, модернізація міжнародних автомобільних пунктів пропуску, розбудова перших пілотних шести Національних природних парків, старт оновлення шести Дніпровських судноплавних шлюзів, масштабні будівельні роботи в українських портах тощо.

Урядовець наголосив на тому, що зараз, як ніколи, слід дотримуватися поставлених цілей та вірити у спроможність держави оперативно реагувати на потенційні загрози.

«Лише так ми покажемо ворогу, що на цій землі його не чекають», - вважає Кубраков.

Міністр нагадав, що напередодні урядом було прийнято рішення про виділення 16,6 млрд грн з резервного фонду Державного бюджету України для гарантування безпеки польотів літаків у повітряному просторі країни. Таке рішення створило «низку позитивних прецедентів». «Так, наприклад, SkyUp повністю відновив продаж квитків на авіарейси, які до цього були скасовані», – проінформував міністр.

Позитивні зрушення є і щодо інших авіаперевізників, зокрема, щодо Bees Airline та Міжнародних авіаліній України. Є домовленості, які дозволяють стабілізувати динаміку польотів, зазначив Кубраков.

Він додав також, що наразі не йдеться про блокаду портів Чорного моря. «Підтвердженням цьому є те, що буквально годину назад з зернового терміналу Neptune у порту Південний новим коридором пройшов балкер MV Melia. Наразі це перше судно класу Panamax, яке успішно скористалось цим маршрутом», – повідомив очільник Мінінфраструктури.

Нагадаємо, що раніше координатор програми «Велике будівництво», заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко вказав на те, що протягом 2022-го року в межах програми буде побудовано 5,5 тис. км доріг державного значення та понад 1,4 тис. км автошляхів місцевого значення, 282 заклади освіти, 68 медичних закладів, 339 спортивних об’єктів і понад 6800 спортивних майданчиків по всій країні.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти