"Могли взяти Донецьк": Саакашвілі розкрив розмову з ексглавою ЦРУ у 2014 році

Михайло Саакашвілі / УНІАН

Девід Петреус наполягав на звільненні Донецька, пояснюючи це тим, що силовики могли впоратися своїми силами.

Колишній президент Грузії, голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайло Саакашвілі розповів про розмову з колишнім главою ЦРУ і екс-главою Центрального командування США Девідом Петреусом з приводу звільнення захопленого РФ Донецька.

В інтерв'ю телеканалу Україна 24 він підкреслив, що Петреус закликав українську владу звільнити Донецьк.

"Мені генерал Петреус < ... > направив тоді довгу СМС, я був на півночі штату Нью-Йорк, на якомусь святі. Він каже: "А, Б, В, Г, Д» - по пунктах розписано, чому зараз хороший момент заходити в Донецьк", - згадує Саакашвілі

Він каже, що Петреус наполягав на звільненні Донецька, пояснюючи це тим, що силовики могли впоратися своїми силами. Політик назвав генерала "найвидатнішим сучасним генералом, реально, з живих, який виграв реально афганську та іракську кампанії».

Саакашвілі також стверджує, що передав слова генерала США колишньому президенту Петру Порошенку, проте той ніяк на нього не відреагував. У телефонній розмові з екс-главою держави він спробував обговорити з ним пропозицію американського військового, проте Порошенко перевів розмову на іншу тему.

Читати також"Взяти" Горлівку і Донецьк: в РНБО оцінили шанси ЗСУ звільнити окуповані території

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявив про те, що якщо РФ піде повномасштабною війною на Україну, то Кремль в першу чергу буде цікавити Маріуполь. Зустріч Байдена і Путіна є останнім шансом уникнути великого військового наступу Росії, в тому числі і на Херсон і Одесу. Однак Москва буде діяти в залежності від того, як відреагують на ситуацію США.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти